Saturday, January 05, 2008

DAKAR RALLY - CIGARETTA CSEMPÉSZEK 0 : 1

A Szaharát lehetetlen rendőrökkel, vámosokkal ellenőrzés alatt tartani. Csempészútvonalak szelik át a nagy sivatagot keresztbe, kasul. A Mali, Mauritánia, Algéria hármas határvidék a cigi, fegyver és embercsempészek kedvelt útvonala. Itt utazik a sok hamis Marlboro Európába. Itt egyetlen ország kormánya sem tudja garantálni senkinek a biztonságát.


(Vennel ettől az embertől egy doboz Morlbara-t?)


Az elmúlt években főleg cigi csempészettel foglalkozó GSPC nevű csoport akkor hívta fel magára a figyelmet, amikor Algériában elraboltak egy csoport németet. Időnként mikor a csempész projektjeiket a mauritán hadsereg veszélyezteti, mindig lelőnek egy pár mauritán katonát a sivatag belsejében. Egyébként céljuk az algériai kormány megdöntése és Franciaország gyűlölete. A GSPC, azaz a Szalafista Csoport A Prédikációért és Harcért nevű társaság úgy döntött egy éve, hogy félelmetesebbek lesznek ha felveszik az Al Qaida nevet. A PR akció részeként lelőttek három mauritán katonát karácsony után és megfenyegették a Dakart.

A Dakart tegnap lefújták.

Cigi csempész terroristák
Kik nyomták le a Dakart?

2 comments:

Anonymous said...

Üdv Géza!
Bár nem a hírhez tartozik, de nyílván Te is hallotad hogy mit nyilatkozta " A Nagy Magyar Dakaros Team-ek" a Budapest-Bamakoról! (Szalai és Palik kicsit el vannak szállva maguktól) Szerintem Neked is üzenni kellene! Mondjuk, küldhetnél majd nekik egy videóüzenetet Bamakoból amiben az autódon ülsz egy hideg koktéllal és üdvözlöd a -10 fokban mérgelődő Szalait meg Palikot, akik még mindig azon mérgelődnek, hogy miért maradt el a Dakar, ahelyett hogy egy jót buliztak volna! :)
Szerencsés utat kívánok Nektek!!!
Gyula

Anonymous said...

legalább adnád a neved a megjegyzéshez te.... a Szalay-t meg ne bunkózd le, és pont Ő az aki nincs elszállva magától, inkább befognád a szád ember, olyan embert minősitesz akit nem is ismersz.... szánalmas. ha ismernéd nem ezt mondanád, mielőtt kiakadsz én ismerem a Balázst 6éve, szal max én alkothatnék rola véleményt, és inkább pozitivat nem egy lehordót..... szánalmas vagy ember,
Gál Barbara