Saturday, October 28, 2006

2006. október 23.

7:00 Süt a nap. Idomu és Meyin imádkoznak. Megáll mellettünk egy motoros és elmagyarázza, hogy ma ünnep van és nem nagyon fog erre jönni senki egy jó darabig.

Nincs több pótkerék


10:46 Olyan 30-35 fok lehet. Elfogy az utolsó korty vizünk. Idomunak van még két 10 literes kannában valamiféle vize, de a kanna alja algás is meg koszos, úgyhogy abból én nem innék. Az út az abszolút mélypontjára ér. Kezdek komolyan parázni. Készülök a vérhasra. Nincs más megoldás. Az algás vízből kell majd innom ha még sokáig itt kell lennünk.

11:15 Megérkezik az a Mauritán teherató, amelyet tegnap is láttunk. Van náluk gumijavító holmi. Nekilátnak megfoltozni a gumikat. "Európában mindent eldobnak. Mi mindent megszerelünk és átalakítunk" -magyaráz büszkén Idomu.

11:20. A teherautó sofőr rabszolgája nekilát a gumiknak. Meyin a teherautó kabinjában kemping gázon teát főz. A teát egy olajos flakonból átalakított tálcán szervírozzák. Itt tényleg mindent átalakítanak.

Olajos flakonból tálca


12:45. Minden rendben. Mehetünk tovább. A Forma 1-ben 8 másodperc alatt lecserélnek négy kereket. Nekünk egyet sikerül 16 óra 45 perc alatt. :)

13: 20. Újabb defekt.

Kerékcsere egy baobab fa árnyékában

14: 25 Megérkezünk Kayesbe. Mali egyik legnagyobb városában vagyunk. Semmire nem vágyom úgy, mint egy tál meleg ételre és egy zuhanyra. Zuhany van csak víz nincs benne. Egy srác felhoz két vödör vizet. Room servicből sült halat rendelek, krumplival. Zuhany. Hal. Pommes frites. Az élet nem is lehetne szebb.

20:00 Idomu a tavalyi Dakaron és a Budapest-Bamakon készült fotóit mutogatja.
Hotel Du Rail - Kayes

No comments: